dd

dd

Cine suntem?

    In anul 2002, Banca Naţională a României a autorizat funcţionarea Reţelei Cooperatiste de credit CREDITCOOP, formată din Banca Centrală Cooperatistă, agenţiile sale şi băncile cooperatiste afiliate!

Anii care au trecut de la acel moment aniversar au însemnat pentru unităţile noastre o perioadă de profunde transformări, sistemul de credit cooperatist fiind reaşezat pe baze moderne, în concordanţă cu pretenţiile deosebite ale activităţii bancare. Banca Cooperatista Progresul Sibiu fiind succesoarea Cooperativei de Credit-Banca populara Progresul Sibiu, de la care a preluat toate drepturile şi obligaţiile avute de aceasta pana la reorganizare, ca urmare a dispoziţiilor art. 246 din O.U.G. 97/2000 privind organizatiile cooperatiste de credit, aprobata si modificata prin Legea 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, funcţioneaza cu un nr. de 15 puncte de lucru , acoperind tot judetul Sibiu.

   Banca Cooperatista Progresul Sibiu este o institutie de credit, constituita ca asociatie autonoma de persoane fizice unite voluntar, fara niciun fel de discriminare pe criterii de nationalitate, origine etnica, limba, religie, apartenenta politica, avere, conditie sociala, rasa sau sex, in scopul indeplinirii nevoilor si aspiratiilor lor comune de ordin economic, social si cultural, a carei activitate se desfasoara, cu precadere, pe principiul intrajutorarii membrilor asociati.

   Tinand cont de evolutiile la nivel macroeconomic, precum si de politica de dobanzi a bancilor, o preocupare importanta a Consiliului de administratie al Bancii Cooperatiste Progresul Sibiu si a conducerii operative a acesteia o constituie stabilirea unei politici adecvate de dobanzi, atat la imprumuturi, cat si la depozite, in asa fel incat sa mentinem oferta de produse de creditare si de economisire. Un parteneriat deosebit de rentabil, atât din punct de vedere financiar, cât şi în ceea ce priveşte potenţialul de cunoaştere a produselor noastre bancare, il reprezinta deschiderea de conturi pentru clienti in vederea platilor subvenţiilor pentru producătorii din sectorul vegetal şi cel animalier ( conturi APIA).

   Modificarile legislative aparute in ultimii ani in domeniul institutiilor de credit au impus si in reteaua noastra un alt mod de abordare a unor activitati deja existente si initierea altora noi, care sa corespunda prevederilor actelor normative nou aparute si normelor emise de Banca Nationala a Romaniei in aplicarea acestora. Tinand cont de schimbarile care se produc cu mare viteza in ultima perioada, in sistemul bancar din care facem parte si noi, si carora trebuie sa le tinem pasul, ne obliga sa operam cu rapiditate si sa ne adaptam din mers acestor transformari. Ne orientam catre zonele rurale, unde atat bancile, cat si informatiile patrund mai greu unitatea noastra dispunand de o dispersie mare in teritoriu, in comunele si satele cuprinse in aria de operare, de practicarea unor dobanzi stimulative la depunerile pe termen si la certificatele de depozit si de personal operativ.

   Suntem convinsi că, din punct de vedere organizatoric, sistemul nostru de credit cooperatist este bine organizat, dispunem de sedii proprii, de un sistem informatic performant, în măsură să limitzeze riscurile şi de salariaţi cu experienţă în domeniu care manifesta exigenţă faţă de asteptarile clientilor. Banca Cooperatista Progresul Sibiu, prin punctele sale de lucru din localitatile Medias, Copsa Mica, Agnita, Avrig, Carta, Dumbraveni, Miercurea Sibiului, Nocrich, Ocna Sibiului, Rasinari, Rosia, Saliste, Seica Mare, Talmaciu si Cisnadie reprezinta dovada palpabila ca un factor care nu trebuie neglijat este capitalul romanesc, acesta fiind esential pentru sistemul bancar, Banca Cooperatista Progresul din Sibiu fiind 100% romaneasca, formata din romani si pentru romani si vine in sprijinul lor cu produse de creditare si economisire atractive. Moneda in care se acorda creditele este leul, moneda nationala, clientii nefiind astfel expusi riscului valutar. Suntem încrezători în puterea noastră colectivă, în coeziunea sistemului nostru, în salariaţii noştri, cărora le-am apreciat fidelitatea pentru instituţia care i-a format şi le-a conturat cariera profesională.


contact

Informatii de contact

 • Luni - Vineri: 8:00 AM to 4:30 PM
 • Adresa: Piata Aurel Vlaicu nr.1 bl.V4, SIBIU, Romania
 • Telefon: +40269/444936
 • Fax:+0269441515
 • Email: progresulsibiu@banca-progresulsb.ro
 • www.banca-progresulsb.ro

  Forma Juridica: Organizatie cooperatistă de credit

  Sediul Social: Piata Aurel Vlaicu nr.1 bl.V4, SIBIU, Romania

  Numarul din registrul comerțului: J32/661/1991

  Cod unic de inregistrare: 2577723

Capital social variabil

Vezi harta